U Zemunu u pravno-birotehničkoj školi održan „Prolećdan“

Pravno-birotehnička škola ”Dimitrije Davidović” organizovala je 28. aprila tradicionalnu manifestaciju pod nazivom ”Prolećdan”. Manifestaciji je prisustvovao zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, koji je tom prilikom pozdravio nastavnike i učenike i poželeo im da još mnogo godina organizuju ovu prelepu manifestaciju kako bi se zajedno sa svojim gostima radovali proleću. Počasni gost je bio ambasador Indonezije Njegova ekselencija Mohamed Čandra Viđa Juda.

Na ovogodišnjem ”Prolećdanu” učestvovali su folkloraši iz KUD ”Jana”, koji su izveli igre Crnorečja i iz okoline Leskovca. Indonežanski plesni studio ”Bidadari” upoznao je prisutne sa lepotom i složenim oblicima indonežanske kulture izvodeći različite forme plesa Balija, Jave, Sumatre i iz drugih krajeva ovog dalekog arhipelaga, a organizovano je i muzičko takmičenje učenika.

Budući mali maturanti su mogli da saznaju nešto više o mogućnostima obrazovanja u ovoj školi, a za srednjoškolce organizovana je promocija fakulteta Beogradskog univerziteta.

Predstavnici Odseka za lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Gradske opštine Zemun organizovali su ekološki panel na temu “Ja (ni)sam u centru sveta – ekološka odgovornost mladih”, a u okviru Eko kutka Udruženje za zaštitu životne sredine Taurunum je stavilo akcenat na ekološku odgovornost mladih.

Organizovana je i humanitarna akcija za Centar za integraciju mladih Savetovalište Novi Beograd, a improvizovana biblioteka je bila postavljena u školskom dvorištu za razmenu knjiga.

Kao i svake godine na ”Prolećdan” učenici su ceremonijalno zajedno sa zamenikom predsednika Gradske opštine Zemun Žarkom Dronjkom, ambasadorom Republike Indonezije Nj. E. gospodinom Mohamedom Čandra Viđa Judom i direktorkom ove škole Zoricom Maravić zasadili bagrem tvist.

Prva manifestacija održana je 2014. Od tada, u okviru manifestacije, posađeno je sedam stabala i ugošćeni su ambasadori ili predstavnici ambasada Japana, Kanade, Rusije, Angole, Indije, Belgije.

Tagovi:

Pročitajte još: