U Zemunu više neće biti ćumura i otvorenog plamena u stambenim zgradama

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će odbornici gradske Skupštine u ponedeljak glasati za odluku kojom će korišćenje ćumura i otvorenog plamena biti zabranjeno u stambenim zgradama.

On je gostujući na TV Prva naveo da se jedna od najčešćih primedbi građana odnosi na mirise koji u stambene zgrade dolaze iz ugostiteljskih objekata, kao i onih koji se bave poslovanjem u stanovima.

Prema njegovim rečima, primena odluke biće odložena za 2022. godinu, kako bi se svim stanarima dala mogućnost za prilagođavanje novim pravilima kućnog reda.

“Zato će odbornici glasati u ponedeljak o zabrani upotrebe otvorenog plamena, a naročito upotreba ćumura u posebnim delovima zgrade, zatvorenim i otvorenim prostorima, zajedničkim prostorima, kao i na zemljištu za redovnu upotrebu zgrade”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da analiza slučajeva požara na teritoriji Beograda ukazuje da je ljudski faktor najzastupljeniji uzrok te vrste nesreća, posebno u stambenim zajednicama, i zbog upotrebe otvorenog plamena na terasama stambenih objekata.

“Kao što smo sistemom ‘Oko sokolovo’ uveli red i zaustavili bahato parkiranje, tako ćemo sada zaštiti građane od požara koje stvaraju otvoreni plamen, plinske boce i ćumur. Brzo ću izaći i sa rešenjem za buku, koja je postala jedan od najvećih problema grada”, izjavio je Vesić.

Tagovi:

Pročitajte još: