U Zemunu žive sa 16 mačaka, smrad je nepodnošljiv, a jadne životinje izgledaju izmučeno”: Očajni stanari

Stanari zgrade u ulici Prve Pruge 3 u Zemunu više ne znaju kome da se obrate kako bi rešili problema koji imaju sa komšinicom i nehigijenskim uslovioma u kojima živi ona i njenih 16 mačaka! Život u toj zgradi, kažu, postao je nepodnošljiv, i komšije strahuju od zaraze s obzirom na da se iz njenog stana širi nesnosan smrad.

Stanari kažu da pokušali da reše problem, da su zvali brojne nadležene institucije, ali da do rešenja nije došlo.

Obraćali smo se svim inspekcijama, svim komunalnim policijama, centrima za socijalni rad, nadležnim institucijama u kojima, kako kažu, niko nije nadležan za ovaj problem. Jedino što je vetrinarska inspekcija uspela jeste da gospođa vakciniše mačke – navodi upravnik zgrade Tonči Konjevoda.

Ovde pate i te jadne životinje

Prema njihovim rečima, problem nemaju samo stanari, već i životinje. Naime, stanari vole životinje, i smatraju da su one ugrožene.

 Uslovi u kojima mace žive su nehigijenski, terasa je zapuštena sa mačijim izmetom, oseća se neprijatan miris, a taj smrad se širi i hodnicima zgrade i sa terase – govori upravnik zgrade.

Prema rečima stanara, u nevembru 2019. godine ta komšinica je primila kod sebe još jednu ženu. One žive u katastrofalnim uslovima, nemaju struju (isključena im je pre dve nedelje zbog dugovanja), kupatilo nije funkcionalno, te ga i ne koriste ga.

Stanari hteli da joj pomognu, ona odbila

– Pre tri nedelje na sastanku skupštine stambene zajednice, doneta je odluka da se vlasnici stana broj 22 pomogne, da se popravi kupatilo, da se plati čišćenje stana. Čitava ta strana zgrade ne može da otvori prozor od smrada. Toliko je nesnosan, širi se kroz kanalizacione cevi, kroz ventilaciju. Gospođa je odbila pomoć. Dozvoljava samo čićšenje dnevne sobe, kuhinje i terase, a ne dozvoljava da se očisti spavaća soba u kojoj su dovučene stvari koje ljudi ostavljaju kod kontejnera – govori Konjevoda.

Najveći probem su mace koje žive u nehumanim uslovima, one su taoci tog stana. Komšinica ispod nalazila je na svojoj terasi komadiće mačije kože i dlaka, a broj mačaka ne može tačno da se utvrdi, broj je od 8 do 16 mačaka – kaže upravnik.

Cilj stanara je da spasu mace i neutrališe smrad. Zamislite taj smrad po ovoj vrućini, na plus 40 stepeni.

U Komunalnoj miliciji rečeno je da ovakav slučaj nije u njihovoj nadležnosti, da niko ne može da odredi ko koliko životinja može da drži u stanu. I druge institucije su takođe rekle da to nije u njihovoj nadležnosti, te očajni stanari više ne znaju šta da rade.

Blic

Tagovi:

Pročitajte još: