UČENICI OŠ ”ILIJA BIRČANIN” IZ ZEMUNA NAJBOLJI U KRAGUJEVCU

Osnovna škola ”Ilija Birčanin” iz Zemun Polja ove je godine posvetila veliku pažnju literarnim i likovnim radovima koji su poslati u Kragujevac, na konkurs manifestacije ”Dosta su svetu jedne Šumarice”.

Tema manifestacije bio je stih iz poeme ”Zemlja” Enesa Halilović ”Oni suzu ne traže, oni reč traže”, koja je izvedena na ovogodišnjem Velikom školskom času u Šumaricama.

Na konkurs su se odazvale 144 osnovne škole, 31 srednja i pet likovnih radionica iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine sa 860 likovnih i 187 literarnih radova.

Među 18 nagrada ove dugovečne manifestacije, od kojih je pola za likovni, a druga polovina za literarni deo konkursa, Minja Topalović, učenica 4/2 razreda OŠ ”Ilija Birčanin” nagrađena je za svoj likovni doprinos na zadatu temu.

A škola koju pohađa, ”Ilija Birčanin” je u sveukupnoj konkurenciji izabrana za najbolju, jer je, prema mišljenju stručnog žirija, poslala najkvalitetnije radove, koji su nastali zajedničkim trudom učenika, učitelja i nastavnika.

Tim povodom će u Muzeju ”21.oktobar” u Kragujevcu u petak, 16. decembra tačno u podne biti otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika OŠ ”Ilija Birčanin” iz Zemun Polja sa pratećim katalogom i uručena specijalna diploma pobednika ovogodišnje manifestacije ”Dosta su svetu jedne Šumarice”.

Tagovi:

Pročitajte još: