Pretraga
Close this search box.

Uhapšen radnik vojne pošte u Zemunu

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Vojnom policijom Vojske Srbije juče je lišilo slobode Nebojšu B. (52) zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela Zloupotreba službebog položaja u produženom trajanju.

Sumnja se da je Nebojša B, u svojstvu službenog vojnog lica zaposlenog u Vojnoj pošti Batajnica, kao zamenik realizatora za sprovođenje javnih nabavki krivična dela izvršio u periodu od 17. jula 2023. godine do 30. oktobra 2023. godine.

– On je, kako se sumnja, iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist za tri privredna društva i to jednom privrednom društvu u vidu zaključenja pravnog posla suprotno Zakonu o javnim nabavkama, a za druga dva privredna društva u vidu neopravdanog dovođenja u povoljniji položaj i isključivanja konkurencije radi obezbeđivanja pravnog posla – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni Nebojša B. je danas saslušan u tužilaštvu, gde je negirao izvršenje krivičnih dela.

Tužilaštvo je nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke.

Tagovi:

Pročitajte još: