Uhvaćen u Zemunu: Ugurao 25 migranata u kombi!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Nikole S. (30) zbog sumnje da je septembra ove godine u Zemunu u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, omogućio nedozvoljen tranzit kroz Republiku Srbiju za 25 stranih državljana – ilegalnih migranata državljana Sirije.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je u Mađarskoj osuđen zbog istog krivičnog dela na pet godina zatvora i kaznu proterivanja iz Mađarske na period od 10 godina.

Postoji opravdana sumnja da je Nikola S. 5. septembra od vlasnika izjamio vozilo “Volkswagen Crafter” za iznos od 70 evra, uz napomenu da mu je vozilo potrebno radi transporta bele tehnike u Suboticu i dogovor da mu vozilo vrati istog dana.

Nakon preuzimanja vozila u koje je ušlo 25 migranata sa namerom da se prevezu u Mađarsku, okrivljeni je pokrenuo vozilo sa parkinga, ali je ubrzo nakon stupanja na kolovoz i nailaska vlasnika vozila koji je pokušao da ga zaustavi, Nikola S. istrčao iz vozila koje je bilo u pokretu i trčeći se udaljio.

Tagovi:

Pročitajte još: