Uklanjanje divlje deponije u Batajnici, grad traži strože kazne

Gradska vlast će inicirati izmenu propisa, a cilj će biti da se obavezno kažnjavaju prekršioci mnogo oštrijim kaznama, uz mogućnost oduzimanja kamiona

Ekipe JKP „Gradska čistoća” počele su da uklanjaju divlju deponiju u Batajnici, jednu od najvećih u Zemunu. U nastavku Širokog puta u ovom zemunskom naselju pre nekoliko godina postavljene su betonske barijere i tabla sa znakom da je strogo zabranjeno odlaganje šuta i drugog otpada, ali nesavesni građani su tablu oštetili, a barijere razbili i uklonili.

Ovo je najbolji dokaz kako sami sebi uništavamo životnu sredinu i ružimo Beograd. Nastavićemo da čistimo divlje deponije, ali to nema smisla ako ne promenimo zakonske propise na ovakvo neodgovorno ponašanje. Grad Beograd će inicirati izmenu propisa, kao što je i ranije činio, a ovog puta cilj će biti da se obavezno kažnjavaju prekršioci mnogo oštrijim kaznama, uz mogućnost oduzimanja kamiona – istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Kad bude očišćena, na ovoj lokaciji će postaviti kamere, a u planu je da se otvori „reciklažno dvorište” kako bi se otpad po propisima sortirao, odlagao i tretirao.

 

Zamenik gradonačelnika je još jednom uputio molbu sugrađanima da ne odlažu otpad na mesta gde to nije dozvoljeno jer tako „čuvamo naš grad”.

JKP „Gradska čistoća” je u saradnji s gradom Beogradom od početka godine uklonilo više od 20 ovakvih deponija, precizirao je Marko Popadić, direktor preduzeća, i dodao da na ovom divljem smetlištu konkretno ima više od dve i po hiljade kubnih metara otpada.

Posao će trajati petnaestak dana. Ovde nas očekuje izgradnja reciklažnog centra kako bi se otpad odvajao i potom prerađivao. U Zemunu počinjemo čišćenje još jedne „divlje” deponije – najavio je Popadić.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević najavio je da će u saradnji s gradom pokušati da reše problem još jedne deponije, koja se nalazi kod Batajničke petlje, kako bi se i ta lokacija, na kojoj zasigurno ima desetak hiljada kubika otpada, kultivisala i sredila. Istovremeno, opština Zemun u poslednjih godinu dana intenzivno uklanja manje deponije.

Tagovi:

Pročitajte još: