UMALO SUDAR DVA VOZA U ZEMUNU!

Saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad je obustavljen, avozovi stoje, javljaju čitaoci Kurira posle našeg saznanja da je jutros oko 10 sati na toj pruzi umalo došlo do sudara dva voza.

U međuvremenu je i zvanično potvrđeno da će voz krenuti kada uviđaj bude završen.

Podsetimo, sve se desilo jutros na potezu posle stanice Zemun, kod tunela.

Oglasile se i Železnice: Brza, prisebna i odgovorna reakcija dispečera telekomande u Beograd Centru: Zaustavljeni vozovi u stanici Zemun

Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar, danas, 19. septembra 2023. godine, u 9.15 sati izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun.

Dispečer u novom Telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar – Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova. On je naložio da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili.

Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun. U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, Regio voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete. Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje ovog događaja.

Železnički saobraćaj u stanici Zemun trenutno je u prekidu.

– Jedan mašinovođa nije stao na crveno svetlo na semaforu i ušao je u traku u kojoj je išao voz iz suprotnog smera – kaže izvor Kurira koji je i putnik u vozu koji je išao iz Novog Sada.

Putnici su u vozu bili oko sat vremena dok nije obavljen uviđaj.

– Vozovi su se zaustavili na 20-ak metara jedan od drugog. Putnici su bili baš uplašeni jer je bilo i mnogo dece, a bila bi ogromna tragedija da nisu uspeli da se zaustave na vreme – kaže nam jedan putnik.

Kako smo saznali vozovi su i dalje na pruzi, a policija i nadležna komisija obavljaju uviđaj.

Tagovi:

Pročitajte još: