Pretraga
Close this search box.

UPLAĆEN NOVAC ZA HOTEL JUGOSLAVIJA U ZEMUNU

Stečajni sudija Privrednog suda u Beogradu konstatovao je da je kompanija MV Investment uplatila kupoprodajnu cenu za imovinu stečajnog dužnika Denjub riversajd (Danube Riverside) od 3,176 milijardi dinara – i doneo rešenje o obustavljanju stečaja bivšeg vlasnika hotela Jugoslavija, piše Biznis.rs

Privrednom sudu dostavljen je dokaz o uplati prihvaćene cene za kupovinu hotela Jugoslavija, na mestu koga kompanija Milenijum Tim planira izgradnju novog hotela i dve poslovno-stambene kule.

MV Investment je bio u obavezi i da transakciju u vezi sa imovinom Denjub Riversajd prijavi Komisiji za zaštitu konkurencije. Komisija je razmotrila efekte i odobrila koncentraciju.

Prema nalogu suda, po pravosnažnosti rešenja biće formirana stečajna masa Denjub Riversajd, dok će MV Investment i formalno postati vlasnik 100 odsto kapitala Denjub Riversajda, a sva potraživanja prema stečajnom dužniku biće „prebačena“ na matični broj i poreski identifikacioni broj stečajne mase Danube Riverside, za čijeg zastupnika je imenovan dosadašnji stečajni upravnik Ivan Čakarević.

„Stečajna masa Danube Riverside, koja će biti formirana po pravosnažnosti ovog Rešenja, ostaje aktivno i pasivno legitimisana u svim sudskim, upravnim i drugim postupcima u kojima stečajni dužnik Denjub Riversajd d.o.o. u stečaju Beograd ima legitimaciju do donošenja rešenja, osim parničnog postupka koji se vodi po tužbi AD Luke Beograd protiv Denjub Riversajd jer je ista predmet procene vrednosti stečajnog dužnika kao pravnog lica“, stoji u odluci u koju je Biznis.rs imao uvid

INVESTICIJA OD 400 MILIONA EVRA

Podsetimo da je MV Investment, firma u vlasništvu Milenijum Tim-a, 22. marta ove godine kao jedini učesnik licitacije prihvatila je prodajnu cenu od 3,176 milijardi dinara za imovinu Denjub Riversajdaa u stečaju – odnosno za čuveni hotel Jugoslavija.

„Početnim ulaganjem od više od 42 miliona evra zaokružili smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija. Proces smo započeli pre dve godine, kupovinom 100 odsto udela u kompaniji MV Investment, koja je vlasnik prostora u kome se do današnjeg dana nalazi Grand kazino Beograd. Inicirali smo izmenu plana detaljne regulacije, kako bismo mogli da realizujemo izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije na lokaciji koja, posle 25 godina, to apsolutno zaslužuje“, naveli su iz kompanije Milenijum Tim nakon završetka licitacije i najavili da će u naredne četiri godine na toj lokaciji investirati više od 400 miliona evra.

 

Tagovi:

Pročitajte još: