URUČENE NAGRADE PROSVETNIM RADNICIMA U ZEMUNU

Zamenik predsednika Gradske opštine Žarko Dronjak uručio je 12. jula nagrade zaslužnim prosvetnim radnicima zemunskih osnovnih i srednjih škola u znak priznanja za postignute rezultate u radu tokom školske 2021/22. godine. Ove godine je Gradska opština Zemun nagradila 641 učenika i 123 nastavnika i profesora.

Tokom svečanosti u velikoj sali Gradske opštine Zemun zamenik predsednika Žarko Dronjak se zahvalio prosvetnim radnicima na posvećenosti u radu i stručnoj pomoći učenicima koja je rezultirala pobedama na republičkim i međunarodnim takmičenjima, kao i na postizanju vanrednog uspeha u toku školovanja zemunskih osnovaca i srednjoškolaca.

”Maksimalno ćemo dati svoj doprinos, što samostalno kao Opština, što u saradnji sa republičkim i gradskim institucijama, da Zemun i nadalje baštini svoju prosvetnu tradiciju i bude među prvim opštinama u Srbiji i Beogradu u školskoj infrastrukturi, dobrim uslovima za rad i razvijenoj mreži onoga što nazivamo vanškolske aktivnosti, a koje direktno utiču na kvalitet vaspitno-obrazovnog procesa”, rekao je zamenik predsednika Žarko Dronjak, i tom prilikom obavestio nagrađene prosvetne radnike o aktivnostima koje Gradska opština Zemun preduzima u uređenju škola.

Plaketu i novčanu nagradu dobilo je 78 zaslužnih nastavnika osnovnih škola i 45 profesora srednjih škola koji su mentorskim radom doprineli da zemunski đaci na republičkim i međunarodnim takmičenjima postignu izvanredne rezultate. Gradska opština Zemun je nagrađivanje nastavnika i profesora uvela 2019, kao prva Opština u Srbiji koja na ovaj način ukazuje poštovanje prosvetnim radnicima.

Svoju dugu tradiciju školstva Zemun baštini blizu dva i po veka. Danas Zemun ima 17 osnovnih, sedam srednjih, tri specijalne i Muzičku školu ”Kosta Manojlović”.

Tagovi:

Pročitajte još: