URUČENI PEHARI I MEDALJE POBEDNICIMA PETOG ”DRAGAN MANCE KUPA 2021”

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun 20. juna, posle tri dana fudbala, upoznavanja i druženja, svečano je, dodelom pehara, medalja i specijalnih nagrada pobedničkim ekipama, najboljim strelcima, igračima i golmanima u SC Partizan Teleoptik zatvoren Peti ”Dragan Mance Kup 2021”.

Zlatnu medalju organizatora Kupa je u ime pokrovitelja GO Zemun primio sekretar Skupštine Marko Janković.

”Bilo je izuzetno zadovoljstvo videti Zemun kao centar okupljanja mladih sportista. U ”Dragan Mance Kupu” učešće je uzelo oko 3.500 dece, a tu su bili i njihovi roditelji, treneri i pratioci, kao i publika, te sportska manifestacija ovih dimenzija svakako obavezuje Opštinu da nastavi sa još većom podrškom. Nije manje važno ni negovanje sećanja na fudbalsku legendu iz Zemuna, Dragana Mancea, čije ime Kup nosi”, izjavio je Janković, koji je sa sportskim trenerom Milanom Rajevcem i organizatorom Kupa Goranom Manceom uručio nagrade pobednicima.

Poslednjeg dana turnira odigrane su finalne utakmice koje su odlučile pobednike.

U izuzetno dramatičnom i neizvesnom finalu ženskog turnira, za devojčice do 15 godina, koji je ove godine prvi put uvršten u Kup, ŽFK ”Spartak” iz Subotice je trijumfovao nad ekipom ŽFK ”Zemun” i osvojio prvo mesto. Za utehu, za najboljeg strelca turnira izabrana je Jelena Tešnjak, a golmana Maša Stokić, obe iz Zemuna, dok je kao najbolja igračica nagrađena Anđela Marković iz Subotice.

U kategoriji dečaka od osam godina (2013. godište) trijumfovao je FK ”Partizan”, a za najboljeg strelca proglašen Vukašin Mijatov iz Škole fudbala ”Bistrica” iz Novog Sada, najboljeg čuvara mreže Andrija Đoković iz zemunskog ”Stara” i najboljeg igrača ”crno beli” Matija Živanović. Specijalnu nagradu porodice Mance dobio je Andrija Cvetković iz FK ”Partizan”.

Devetogodišnjaci FK ”Partizan” nadvisili su svoje vršnjake u fudbalskoj igri i osvojili Kup, dok je najuspešniji u davanju golova Zemunac Vukašin Račić iz Škole fudbala ”Šarić”, najbolji golman Uroš Ivković iz FK ”Čukarički” iz Beograda, a najbolji igrač Fabio da Silva iz FK ”Partizan”.

I u kategoriji desetogodišnjaka (2011. godište) osvajač ”Dragan Mance Kupa” je FK ”Partizan”, a najefikasniji strelac Dušan Mirković iz FK ”Čukarički”, golman David Dragutinović iz ŠF ”Šarić” i najbolji igrač Saiti Haris iz pobedničke ekipe ”crno belih”.

Na turniru dečaka 2010. godišta pobedio je tim ŠF ”Bistrica” iz Novog Sada. Najviše puta je protivničku mrežu zatresao Mihajlo Radović iz ”Bistrice”, najbolje je mrežu čuvao Mihajlo Vojvodić iz Škole fudbala ”Vojvodina” iz Starih Banovaca, a najbolji igrač je Mateja Halabrin iz FK ”Fortuna” iz Pančeva.

U najstarijoj kategoriji za dečake, godišta 2009, pobedio je FK ”Blu Stars” iz Beograda, dok je za golgetera proglašen igrač Matej Deket, reprezentativac Republike Srpske. Za najboljeg golmana je izabran Balša Adžić iz FK ”Titograd” iz Podgorice, a najboljeg igrača Ljubiša Jeremić iz FK ”Blu Star”.

Specijalnu nagradu Kupa – sedmodnevni odmor u Pefkohoriju za celu porodicu osvojio je najbolji strelac Petog ”Dragan Mance Kupa 2021” Mihajlo Radović iz ŠF ”Bistrica” iz Novog Sada.

Najbolji igrač ovogodišnjeg Kupa Matija Živanović iz FK ”Partizan” osvojio je drugu specijalnu nagradu – produženi vikend za celu porodicu na Kopaoniku.

Na ovogodišnjem ”Dragan Mance Kupu 2021” učestvovalo je 248 ekipa, odnosno oko 3.500 dečaka i devojčica, koji su odigrali 676 utakmica na 15 terena SC Partizan Teleoptik. Od 18. do 20. juna Zemun je bio dečji fudbalski centar Evrope.

Tagovi:

Pročitajte još: