Uskoro licitacija splavova od Brankovog mosta ka Zemunu!

Posle licitacije za plutajuće objekte na novobeogradskom delu savskog priobalja, uređenje keja na sličan način se nastavlja i na ostalim beogradskim obalama.

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić najavio je da predstoji licitacija za plutajuće objekte na potezu od Brankovog mosta ka Zemunu. Kako prenosi eKapija, Šapić je napomenuo da su na tom potezu ubuduće predviđena 54 splava umesto sadašnjih više od stotinu. Kada je reč o uklanjanju splavova u novobeogradskom delu koje je već počelo, Šapić je ukazao da je u Jakovu obezbeđen legalan prostor za odlaganje odnetih plutajućih objekata i da su već pobodeni šipovi, a još dve lokacije se nalaze kod brodogradilišta u blizini Sajma.

„Grad Beograd nastavlja sa procesom uklanjanja nelegalno postavljenih splavova i sve dok sam na čelu grada neću odustati od borbe za uređenje Savskog šetališta. Juče je praktično zvanično počelo uklanjanje splavova na Savskom šetalištu, ali je celokupni proces grad započeo krajem prošle godine. Za radove koji treba ovde da se izvedu čekamo odluku Upravnog suda, jer nam nije dozvoljeno da „dovedemo“ zvanične priključke na vodu i struju za one koji su licitirali za ovih 28 lokacija. I dalje konstantno traju „divlji“ priključci koje naše službe svakodnevno otklanjaju. Sada smo počeli sa uklanjanjem splavova nakon svih peripetija i zakonskih rokova koje smo čekali da budu ispunjeni“, podsetio je Šapić prilikom obilaska ovog dela Novog Beograda

Šapić je naveo da je paralelno sa ovim apelovao i na ljude koji žive ovde da se jave, kako bi im bio obezbeđen smeštaj, jer Grad ne želi nikoga da ostavi bez krova nad glavom.

Tagovi:

Pročitajte još: