USKORO NOVA SAOBRAĆAJNICA DO FABRIKE VAKCINA U ZEMUNU

Do kraja avgusta počinje izgradnja nove servisne saobraćajnice, kanalizacione, vodovodne mreže i javnog osvetljenja u dužini od 6,9 kilometara, od naselja Grmeč do naselja Soko Salaš gde će se graditi ”Sinofarm” fabrika vakcina. Rok za izvođenje radova je 120 dana, a vrednost posla 1,7 milijardi dinara.

Ova fabrika je zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđeno je da se od naredne godine u fabrici prvo pakuju ”Sinofarm” vakcine, a u planu je i pogon za proizvodnju PSR testova. Očekivana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu ”ključ u ruke”, srpska strana je obezbedila zemljište, a biće obezbeđena i infrastruktura. Ova kompletno grinfild investicija omogućiće proizvodnju znatnih količina kineske ”Sinofarm”, koja će biti dovoljna ne samo za Srbiju, već i za region.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 23. avgusta obišao je lokaciju gde će se graditi fabrika vakcina, koja se nalazi u okviru privredne zone ”Autoput” u naselju Soko Salaš, i tom prilikom je dao intervju za TV Pink u vezi sa predstojećim građevinskim radovima.

Tagovi:

Pročitajte još: