Uskoro počinje vakcinacija po zemunskim firmama

Obratićemo se svim privrednicima u Zemunu kako bi im omogućili da ekipe iz Doma zdravlja dođu u njihov poslovni prostor i uz poštovanje svih sanitarnih propisa  vakcinišu zaposlene. Spremni smo da odgovorimo na bilo koji zadatak u vezi sa vakcinacijom građana kako bi što pre dostigli kolektivni imunitet. Već sledeće nedelje za firmu INSA organizovaćemo vakcinaciju zaposlenih”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević za emisiju ”Beograde, dobro jutro” TV Studio B, 7. maja, i tom prilikom izneo nove statističke podatke u vezi sa vakcinacijom građana Zemuna, ali i o neimarskim poduhvatima Opštine i održavanju putne infrastrukture.

Do 16. maja građani će moći da se vakcinišu bez zakazivanja na više lokacija u zemunskim naseljima. Ono što je važno istaći je da građani mogu da se svaki dan  vakcinišu bez zakazivanja u Domu zdravlja Zemun, Kulturnom centru Batajnica i u Zdravstvenoj stanici Surčin. Obezbeđeno je dovoljno vakcina Sinofarm i Fajzer. Kompletan raspored vakcinacije po datumima i sa radnim vremenom nalazi se na ovom internet portalu.

”U Zemunu je vakcinisano više od 60 hiljada, što čini 42 odsto punoletnih građana. Vakcinisanih građana starosne dobi od 65 do 74 godine procentualno ima 75 odsto, dok onih starijih od 75 godina ima 67 odsto. Želim da se zahvalim svim zdravstvenim timovima, mobilnim ekipama koji na punktovima u zemunskim naseljima izlaze u susret našim građanima da uz što manje čekanja obave vakcinaciju. Apelujemo na građane da pokažu koliko su zaista odgovorni i da se što pre vakcinišu”, rekao je predsednik Kovačević.

Gledaoci TV STB mogli su da čuju nove informacije u vezi sa održavanjem putne infrastrukture. U toku su završni radovi na rekonstrukciji Ulice Atanasije Pulje, a zatim započinje rekonstrukcija Ulice Velike međe 23. deo u Batajnici. Gradska opština Zemun administrativno rešava sve što je potrebno kako bi se što pre izgradio put Ugrinovci-Zemun Polje, ali i obilaznice oko intermodalnog terminala kako bi građanima naselja Šangaj bila omogućena brza saobraćajna veza sa Zemunom.

Gradska opština Zemun je u dogovoru sa Ministarstvom za obrazovanje i Gradom Beogradom utvrdila lokaciju koja je Planom detaljne regulacije Batajnice određena za dečiji vrtić. Novi vrtić će moći da zbrine 270 mališana. Veličina objekta je oko dve hiljade kvadrata. Opština Zemun će uraditi projekat parcelacije, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada će obezbediti nadzor, a Ministarstvo obrazovanja raspisati tender i izabrati izvođača. Gradska opština Zemun ulaže napor da se procedura ubrza kako bi mališani koji žive u Batajnici i okolini dobili svoje mesto u novom vrtiću.

Tagovi:

Pročitajte još: