Uskoro počinje gradnja podzemne garaže kod Pinkija!

BEOGRAĐANI će uskoro dobiti dve nove podzemne garaže! Grad Beograd u četvrtak je raspisao javni tender za izgradnju parkirališta u Skerlićevoj ulici na Vračaru, a pre tri meseca i za drugo, koje će se nalaziti ispod Sportskog centra „Pinki“ u Zemunu.

Buduća garaža kod Narodne biblioteke imaće 368 parking-mesta, a kod „Pinkija“ – 150. Građani prestonice će tako ubuduće moći da računaju na dodatna javna parkirališta, s obzirom na to da je poslednja podzemna garaža u glavnom gradu izgrađena pre 17 godina, i to ispod Pionirskog parka.

Majstori bi prvo trebalo da zasuču rukave u Zemunu, jer je početak radova najavljen za proleće ove godine. Planirano je da se poslovi privedu kraju za dve godine, dok će građanima ubuduće biti na raspolaganju jedna podzemna etaža površine 5.407 kvadrata sa ukupno 150 parking mesta. Vrednost ovog projekta iznosi oko 700 miliona dinara. Prema rečima stručnjaka, u ovom delu nije moguća gradnja dodatnih spratova jer Zemun ima visoke podzemne vode, a i blizu je reke Dunav.

 

Tagovi:

Pročitajte još: