Pretraga
Close this search box.

ZEMUN IMA DVE NOVE AUTOBUSKE LINIJE: OVO JE DRUGA!

Počev od nedelje 15.09.2024. godineuspostavlja se linija javnog prevoz br. 103 koja će prevoziti putnike sa leve obale Dunava na opštini Palilula, dalje putem Severne tangente i Pupinovog mosta do gradske opštine Zemun.

Potreba putnika za kvalitetnijim prevozom na navedenoj relaciji sve je značajnija, zbog čega je u prvom koraku Sekretarijat za javni prevoz počev od 01. septembra produžio liniju br. 105L od Borče do terminusa „Zemun (Bačka)“. Sada, na osnovu ranijih zahteva korisnika, udruženja građana i GO Palilula, sledi uvođenje nove linije javnog prevoza br. 103 koja će dodatno prošiti ponudu i poboljšati kvalitet prevozne usluge na ovom potezu.

Na termin uvođenja linije dodatno je uticao najavljeni početak radova u Bulevaru despota Stefana na izgradnji tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine sa pristupnim saobraćajnicama u toku novembra meseca tekuće godine, kao i drugih planiranih radova u zoni Pančevačkog mosta, zbog čega je doneta odluka da se dodatno razvije i podstakne korišćenje javnog prevoza alternativnim pravcem preko Pupinovog mosta.

Linija br. 103 će saobraćati od Zemuna do Padinske skele sledećom trasom: ZEMUN (BAČKA) –  Banatska – Cara Dušana – Pupinov most- Severna tangenta- Zrenjaninski put – Srpskog husarskog puka – Dejana Smiljkovića – PADINSKA SKELA.

Interval nailaska vozila na liniji br. 103 biće 27 minuta, pri čemu treba napomenuti da će sva vozila na navedenoj liniji biti nova kao rezultat nabavke i ugovora koji je početkom juna Sekretarijat za javni prevoz zaključio sa privatnim prevoznikom.

Tagovi:

Pročitajte još: