USVOJEN URBANISTIČKI PROJEKAT ZDRAVSTVENE STANICE U BATAJNICI

Usvojen je urbanistički projekat Zdravstvene stanice, ogranak Doma zdravlja ”Zemun”, u ulici Jovana Brankovića 1 u Batajnici, koji je bio na javnoj prezentaciji do 13. januara u zgradi Gradske uprave grada Beograda. Zatim sledi procedura dobijanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole.

Ukupna neto površina objekta iznosi 3.221 metara kvadratnih, a bruto 3.959 kvadrata.

Pored zdravstvene stanice na dva sprata, planirana je izgradnja i trafostanice, kao i nadstrešnice nad parkingom.

U prizemlju objekta biće apoteka, Služba hitne pomoći, laboratorija, kao i deo za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, sa odvojenim ulazima za zdravu i bolesnu decu i prostor za palijativnu negu i tehničke prostorije.

Na prvom spratu biće opšta medicina za odrasle, školsku decu, rengenska i ultrazvučna dijagnostika.

Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju biće ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge.

Glavni ulaz u novu zgradu Zdravstvene satnice ”Batajnica” je iz ulice Jovana Brankovića, kao i ulaz za apoteku i Službu hitne pomoći.

Takođe, biće izgrađene pešačke staze, interni kolski prolaz i parking prostor.

Projektom je predviđeno i ozelenjavanje površina, u cilju dobijanja skladne građevinske celine.

Ovaj projekat je od izuzetne važnosti za građane Batajnice i naselja koja se naslanjaju na ovaj deo Zemuna. Svakako proširenjem kapaciteta Dom zdravlja Zemun upotpunjuje i unapređuje primarnu zdravstvenu zaštitu, kao važnog faktora u očuvanju zdravlja stanovništva.

Tagovi:

Pročitajte još: