UŽAS U ZEMUNU – PRETUKLI SINA, A POTOM I OCA

GRUPA mladića napala je u sredu uveče oca LJ. Đ. (63) i sina V. Đ. (18) na sportskom igralištu jedne osnovne škole u Zemunu

Otac LJ. Đ. je tom prilikom zadobio potres mozga, a V. Đ. lakše povrede. Policija je ubrzo pronašla osumnjičene, a kako je juče saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici MUP po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva podneće krivične prijave protiv muškarca (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda i mladića (18) koji se sumnjiči da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i laka telesna povreda.

Zna ga policija?

PREMA rečima porodice V. Đ., osumnjičeni mladić (18) je odranije poznat policiji, kao i da ovo nije bio prvi put da su ga pripadnici MUP uhapsili.

Kako smo saznali od povređenog V. Đ. i njegove majke, ovo nije bio prvi put da su pomenuti momci tražili sukob sa njim. Oni su, prema njihovim rečima, V. Đ. u više navrata pretili i izazivali čarke. U sredu uveče je zajedno sa ocem otišao u školsko dvorište da se vidi sa njima, kako bi konačno rešili problem. Međutim, kako navode, oni nisu imali sluha za njihove apele, nakon čega su ih pretukli, a bilo ih je petorica.

– Mog tatu su udarili metalnom kantom u glavu i on je zadobio potres mozga, a završio je u Urgentnom centru. Mene su dugo šutirali, a zbog silne buke neko od komšija je pozvao policiju nakon čega su se razbežali – kaže V. Đ.

Prema njegovim rečima, jedan od napadača je njegov vršnjak, kojeg poznaje još od osnovne škole.

– Išli smo u isti razred, a on je još tada bio problematičan i izazivao sukobe sa ostalom decom. – priča nam V. Đ.

Meni je u poslednje vreme više puta pretio kada bismo se sreli. Hteo je da se pridružim njegovoj “ekipi”, što ja nisam hteo. A kada sam se našao sa njim pre nekoliko dana, da mu mirno objasnim da me ostavi na miru, on nije hteo da me sluša, ponovo mi je zapretio i gurnuo me.

Kako su na njegove molbe burno reagovali, otac je preduzeo inicijativu i pokušao da zajedno sa sinom porazgovara sa mladićima. Međutim, nisu ni slutili da će izvući deblji kraj. Porodica sada strahuje da bi, ukoliko nadležni ne urade nešto po ovom pitanju, napad mogao da se ponovi.

Izvor: vecernje novosti

Tagovi:

Pročitajte još: