Vaterpolo klub Zemun tri decenije u vrhu

Prvoligaš Vaterpolo klub Zemun u susret jubileju tri decenije postojanja, koje obeležava naredne sezone, ustalio se u Superligi Srbije, s povremenim uspešnim izletima u regionalnim nadmetanjima, u konkurenciji najboljih timova. Kako se plavo-zeleni održavaju na poziciji najuspešnijih u državi u postojećim uslovima? Treniraju u malom, dvadesetpetometarskom bazenu u Kulturno-sportskom centru ”Pinki”, s povremenim terminima u SRC ”11.april”.

”Entuzijazam je presudan”, kaže glavni trener prvog tima Vukota Vukotić, nekadašnji uspešni vaterpolista kotorskog ”Primorca”, koji je izveo generacije zemunskih sportista, a Jadran zamenio Dunavom.

Na svakodnevnim treninzima je prva četrnaestorka ”Zemuna”, u sezoni 2020/2021 pojačana dolaskom Aleksandra Andrejevića iz ”Partizanove” škole vaterpola i povratkom Borisa Popovića iz turskog ”Galatasaraja” u gnezdo iz kog je ponikao. Iako su prvu utakmicu nastavka sezone sa ”Vojvodinom” rezultatski izgubili, Zemunci su pokazali timsku igru koja obećava siguran plasman među prvih osam, uz nade da će, ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, izboriti šansu za regionalno nadmetanje, sa najvećim timovima iz okruženja.

”Tajna je u kolektivnom duhu koji se ovde neguje, u izvornoj sportskoj školi koja najmanje 70 odsto svojih igrača stvara sama, sve su to uglavnom učenici zemunskih škola”, priča trener prvotimaca Vukotić.

VK Zemun je proteklu sezonu u izuzetno jakoj regionalnoj ligi (Srbija, Crna Gora i Hrvatska godinama drže svetski vrh u vaterpolu) na šestom mestu, ambicije uprave su da Klub ostane u konkurenciji regionalnih takmičenja i što bolje pozicioniran u Superligi Srbije. Proteklu sezonu dočekao je na šestom mestu.

Odziv na stalno otvoren poziv za upis novih članova do 15 godina je zadovoljavajući, te i razvoj talenata individualnim treninzima daje uvek stabilne igrače za popunu najačeg tima.

Za posebne zasluge u razvoju Gradske opštine Zemun i značajna ostvarenja u oblasti sportske kulture osnivač VK Zemun Petar Đukić 2019. godine nagrađen je najvišim opštinskim priznanjem, Poveljom za građanske zasluge

Tagovi:

Pročitajte još: