VATERPOLO: Zemun protiv Radničkog iz Kragujevca

Posle Lige šampiona i Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog su, na žrebu u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije u Beogradu, dobili i kalendar takmičenja u Super ligi Srbije, u kojoj će kao i u Jadranskoj ligi braniti titulu.

Kragujevčani takmičenje otvaraju gostovanjem Zemunu, 6. oktobra, a prvi meč na svom bazenu odigraće 9. oktobra, protiv novajlije u takmičenju, Proletera iz Zrenjanina. Uslediće gostovanje Novom Beogradu, a Kragujevčani će u prvoj fazi takmičenja ići na noge i Crvenoj zvezdi, Partizanu i valjevskom Valisu, a dočekuju još Šabac, Vojvodinu i Nais.

U prvom kolu sastaju se: Zemun – Radnički, Novi Beograd – Nais, Crvena zvezda – Vojvodina, Partizan – Šabac i Valis – Proleter.

Ligaški deo takmičenja igra se po jednokružnom sistemu, a nakon devet odigranih kola timovi će se podeliti u dve grupe, za plasman od 1. do 6. i 7. do 10. mesta.

Timovi će zatim, počevši od 15. januara, još jednom odmeriti snage sa rivalima iz grupe, s tim što će zameniti domaćinstva.

Potom će uslediti plej-of koji će startovati od četvrtfinala, u dve utakmice (2. i 5. mart), uz učešće osam najbolje plasiranih ekipa. Polufinalna (16. i 23. mart i eventualno 2. april) i finalna serija (11, 18. i eventualno 22. jun) igraće se na dve dobijene utakmice.

Ove godine igraće se i mečevi za bronzu, kao i plasman od 5. do 8. mesta.

Poslednjeplasirani tim ispašće iz lige, dok će devetoplasirani igrati baraž sa drugim iz Prve A lige.

Raspored utakmica Radničkog:

1. kolo, 6. oktobar: Zemun – Radnički
2. kolo, 9. oktobar: Radnički – Proleter
3. kolo, 16. oktobar: NBG – Radnički
4. kolo, 23. oktobar: Radnički – Šabac
5. kolo, 30. oktobar: Zvezda – Radnički
6. kolo, 6. novembar: Radnički – Vojvodina
7. kolo, 13. novembar: Partizan – Radnički
8. kolo, 4. decembar: Radnički – Nais
9. kolo, 18. decembar: Valis – Radnički 

infokg

Tagovi:

Pročitajte još: