Важно обавештење за посетиоце Zemunskog groblja

ЈКП „Погребне услуге” апелује на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица.

Посебно се скреће пажња родитељима с малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају приликом посете гробљу. На гробљу је без пратње одраслог лица забрањен приступ деци млађој од 10 година.

Уколико се уочи опасност од пада споменика, о томе треба обавестити Управу гробља. Према члану 10. градске Одлуке о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању, о одржавању гробних места и надгробних обележја на њима старају се искључиво њихови корисници, породица и сродници. Власници нестабилних споменика упућују се да се, у најкраћем року, ради договора о санацији споменика јаве Управи гробља. У циљу уређења гробаља, ЈКП „Погребне услуге” нуди решење за стабилност и безбедност надгробних обележја, као и уређење гробних места.

Tagovi:

Pročitajte još: