Važno obaveštenje za posetioce Zemunskog groblja

JKP „Pogrebne usluge” apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima s malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je bez pratnje odraslog lica zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina.

Ukoliko se uoči opasnost od pada spomenika, o tome treba obavestiti Upravu groblja. Prema članu 10. gradske Odluke o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici. Vlasnici nestabilnih spomenika upućuju se da se, u najkraćem roku, radi dogovora o sanaciji spomenika jave Upravi groblja. U cilju uređenja grobalja, JKP „Pogrebne usluge” nudi rešenje za stabilnost i bezbednost nadgrobnih obeležja, kao i uređenje grobnih mesta.

Tagovi:

Pročitajte još: