Pretraga
Close this search box.

VAŽNO! OD SUTRA NA OPŠTINI ZEMUN NOVA AUTOBUSKA LINIJA

Počev od nedelje 15.09.2024. godine uspostavlja se nova linija javnog prevoz br. 112 koja će prevoziti putnike sa leve obale Dunava na opštini Palilula, dalje putem Severne tangente i Pupinovog mosta do gradske opštine Zemun.

Potreba putnika za kvalitetnijim prevozom na navedenoj relaciji sve je značajnija, zbog čega je u prvom koraku Sekretarijat za javni prevoz počev od 01. septembra produžio liniju br. 105L od Borče do terminusa „Zemun (Bačka)“. Sada, na osnovu ranijih zahteva korisnika, udruženja građana i GO Palilula, sledi uvođenje nove linije javnog prevoza br. 112 koja će dodatno prošiti ponudu i poboljšati kvalitet prevozne usluge na ovom potezu.

Na termin uvođenja linije dodatno je uticao najavljeni početak radova u Bulevaru despota Stefana na izgradnji tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine sa pristupnim saobraćajnicama u toku novembra meseca tekuće godine, kao i drugih planiranih radova u zoni Pančevačkog mosta, zbog čega je doneta odluka da se dodatno razvije i podstakne korišćenje javnog prevoza alternativnim pravcem preko Pupinovog mosta.

Linija br. 112 će saobraćati od Zemuna do MZ Reva – Duboka bara sledećom trasom: ZEMUN (BAČKA) – Banatska – Cara Dušana – Pupinov most- Severna tangenta- Zrenjaninski put – Pančevački put – REVA /DUBOKA BARA/.

Interval nailaska vozila na liniji br. 112 biće 32 minuta. Treba napomenuti da će sva vozila na navedenim linijama biti nova kao rezultat nabavke i ugovora koji je početkom juna Sekretarijat za javni prevoz zaključio sa privatnim prevoznikom.

Tagovi:

Pročitajte još: