VEĆA BEZBEDNOST I ZA ZEMUN: Novi Beograd dobija svoju vatrogasnu stanicu

Novobeograđani će posle više od 50 godina čekanja dobiti svoju vatrogasnu stanicu. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas radove na izgradnji Vatrogasno-spasilačke stanice Novi Beograd koja će značajno doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana ove najnaseljenije opštine u Srbiji, a čije se otvaranje očekuje u martu.

Ministar je nakon obilaska gradilišta naglasio da će ova stanica značajno unaprediti rad vatrogasaca i dati veliki doprinos u spasavanju ljudskih života, jer u slučajevima požara, nesreća i drugih elementarnih nepogoda oni upravo zavise od brzine reagovanja vatrogasnih službi, prenosi Tanjug.

„Izgradnjom ovog objekta prosečno vreme stizanja vatrogasno-spasilačkih ekipa na teritoriji opštine Novi Beograd će biti značajno smanjeno, na svega minut i po do 6, umesto 10 do 12 minuta, koliko u proseku sada treba vatrogascima da dođu iz Zemuna i to kada nema saobraćajnih gužvi. Time ćemo uspeti da spasemo veći broj ljudi i umanjimo posledice vanrednih situacija po imovinu građana”, rekao je Vulin.

Dodao je da je izgradnja ove stanice, imajući u vidu naseljenost Novog Beograda, trebalo davno da se desi.

„Novobeograđani stanicu čekaju od sedamdesetih godina prošlog veka. Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je zemlja koja uočava probleme i rešava ih i svoja obećanja građanima ispunjava. Zahvaljujući našem ekonomskom jačanju i stabilnosti, u mogućnosti smo da reagujemo, da gradimo, da jačamo kapacitete i budemo još efikasniji u zaštiti naših građana”, istakao je Vulin.

Vatrogasna stanica na Novom Beogradu biće smeštena uz Ulicu Đorđa Stanojevića, a imaće više od 500 kvadrata.

Izvor: Politika

Tagovi:

Pročitajte još: