Veče rodoljubive poezije u Busijama

Udruženje izbeglih, raseljenih i doseljenih lica ”Zavičaj” i Koordinacija udruženja izbeglih i raseljenih Republike Srbije u parohijskom domu hrama Svetih Ćirila i Metodija u Busijama održali su 10. oktobra ”Veče rodoljubive poezije”. Održavanje ovog programa omogućila je Gradska opština Zemun, a realizuje se u sklopu projekta ”Sećanja”, koji je jedan od izabranih na opštinskom konkursu za finansiranje i sufinansiranje udruženja građana iz oblasti kulture za 2021. godinu

Brojni učesnici ove poetske svetkovine najpre su prisustvovali večernjoj službi  – na čemu im se zahvalio starešina crkve Svetih Ćirila i Metodija otac Mile Jović, istakavši da je sabornost sačuvala izbegli i raseljeni narod u novom zavičaju.

O prvoj pesničkoj zbirci Vesne Todorović-Stanojlović ”Reci mi, zemljo” govorio je njen recenzent i predsednik Udruženja ”Zavičaj” Nenad Abramović, a predstavljena su i nova pesnička izdanja  ”Devojka sa planinskih izvora” Gordane Jović-Grujić, ”Samo Papuk, ti i ja” Milene Bogatić-Žarković, kao i zbornik radova grupe autora ”Putovanje u prošlost srbskog naroda”.

U muzičkom delu programa nastupili su guslari Ranko Babić, Radovan Knežević i Dragić Bugarin.

Tagovi:

Pročitajte još: