VEČE ŠAMPIONA – DEFILE KLUBOVA U ”PINKIJU”

U Sportskom centru ”Pinki” 22. oktobra više od sto takmičara u kik boksu nadmetalo se za odličja u Prvenstvu Beograda u disciplini low kick, koje je organizovao Kik boks savez Beograda i Kik boks klub Zemun pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Povodom 48. rođendana SC ”Pinki”, koji je svečano otvoren 21. oktobra 1974. godine, a u znak podrške šampionskom timu KBK Zemun, organizovan je i defile ekipa svih sportskih klubova koji treniraju i takmiče se u zemunskom hramu sporta. Na desetine šampiona i reprezentativaca stasavali su upravo na vežbalištima ”Pinkija”.

Specijalnu plaketu domaćina prvenstva u kik boksu – Kik boks saveza Beograda i SC ”Pinki” u ime Gradske opštine Zemun, osnivača ovog sportskog centra primio je član Veća GO Zemun Dragan Matijević.

Za odličnu saradnju i podsticaj sportu u najranijem, školskom uzrastu nagrađen je i Omladinski sportski savez Zemuna, a plaketa je uručena predsedniku OSSZ Nikoli Bušiću.

Svečanosti sporta u SC ”Pinki” prisustvovao je i član Veća GO Đorđe Dukić.

Prisutnima se obratio direktor SC ”Pinki” Stanislav Glumac koji je istakao značaj hale i centra za razvoj sporta, ali i kulture i muzike i podsetio da je ”Pinki” nikao na temeljima Doma kralja Aleksandra Prvog i Sokolskog doma, te nastavio njihovu misiju -da bude okosnica zemunskog sporta.

”U ovoj hali su održana čak četiri koncerta legendarne grupe ”Bijelo dugme”, a 14. oktobra je, posle dužeg vremena, otvorena i nova koncertna sezona”, istakao je direktor ”Pinkija” Stanislav Glumac.

Na kraju večeri održane su finalne borbe u kik boksu, a raspoloženi takmičari iz KBK Zemun osvojili su najveći broj medalja.

Tagovi:

Pročitajte još: