Večeras ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastaviće u petak 3. avgusta akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama teritorije grada Beograda, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca biće sprovedena od 18 časova do ponoći, Novu Galeniku, deo Batajnice, Altinu 1, Altinu 2, Plave horizonte, Školsko dobro, Zemun polje, Batajnicu 1, naselje Ekonomija, Batajnicu 2, Batajnicu 3, Batajnicu 4 i Šangaj.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat je bezbedan po zdravlje ljudi i životinja.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretman omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.

Građani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: