Večeras ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” sprovodiće večeras od 18 časova akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama teritorije grada Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Akcija suzbijanja komaraca, ukoliko vremenske prilike dozvole, obavljaće se do ponoći i obuhvatiće sledeće lokacije: nasip Busije 1, Busije 2, Ugrinovce 1, Ugrinovce 2,

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, a ukoliko im smeta miris preparata savetuje im se da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Građani Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: