Večeras ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastavlja akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U utorak, 30. avgusta, od 19.30 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: Kalvarija, Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Novi grad, Altina i Zemun polje.

Ukoliko dođe do pogoršanja hidrometeoroloških uslova, akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca najavljena za sutra biće pomerena za sredu, 31. avgust.

Za tretman suzbijanja komaraca, ekipe „Čistoće” koriste preparat koji registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Preparat je upisan i u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nemaju razloga za strah.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Beograđani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: