Večeras svečano otvaranje „Zemun festa“ projekcijom filma sa Džonijem Depom

Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog „strit-marketa”, gde će koncerte održati muzičke grupe „Van Gog”, „JU grupa” i „Partibrejkersi”

Tradicionalni beogradski letnji festival „Zemun fest” biće održan od 23. do 27. avgusta na tri lokacije, a otvaranje je zakazano večeras za 20 časova u Zemunskom parku, saopštili su organizatori. „Zemun fest” je podržan sredstvima Opštine Zemun, Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za kulturu, Kancelarije za mlade, Ministarstva kulture i mnogobrojnih kompanija. Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog „strit-marketa”, gde će koncerte održati muzičke grupe „Van Gog”, „JU grupa” i „Partibrejkersi”.

Deo filmskog programa festivala biće otvoren 23. avgusta svečanom projekcijom ostvarenja „Žan di Bari”, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, filmom koji je otvorio Kanski festival. Pre prikazivanja filma, publika će uživati u koncertu filmske muzike koju izvodi sastav „Kvartet Rocher”.

Ovo izdanje „Zemun festa” biće u znaku legendarnih Zemunaca – „JU grupe”, koja je obeležila istoriju jugoslovenskog rokenrola. Publika će 24. avgusta imati priliku da uživa u projekciji filma „JU grupa – Trenutak sna”.

Filmski program festivala biće obogaćen projekcijama ostvarenja „Northern comfort” – 25. avgusta i filma „Broker” – 26. avgusta. Sva prikazivanja filmova odigraće se u bioskopskoj dvorani na otvorenom, na Velikom trgu u Zemunu. Koncertni program održaće se na glavnoj bini Zemunskog keja. „Partibrejkersi” će nastupati 25. avgusta, „Van Gog” 26. a „Ju grupa” zatvara festival 27. avgusta.

Na koncertnu zonu festivala „nasloniće se” i postavka „strit-marketa” sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala moći će da uživaju u jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija.

Organizatori pozivaju Beograđane da posete „Zemun fest” i uživaju u bogatom programu.

Tagovi:

Pročitajte još: