Večeras u ovim delovima Zemuna suzbijaju se komarci

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U četvrtak 11. avgusta 2022. godine, u periodu od 20.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama:  Zemun polje, Nova Galenika, naselja Ekonomija, Altina, Plavi horizonti,

Preparat koji ekipe „Čistoća“ koriste registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: