Većina pregledanih u KBC Zemun nisu vakcinisani

U Poliklinici za specijalističke preglede KBC jutros je otvoren trijažni centar i do 12 sati pregledano je 15 pacijenata, od koji su 12 nevakcinisane osobe, izjavio je danas direktor KBC Zemun dr Dragoš Stojanović.

On je istakao da će trijažni centar u narednom periodu raditi od 0-24 sata.

Za trijažni centar odvojen je deo Poliklinike za specijalističke preglede, dok drugi deo radi normalno i u njemu se i dalje obavljaju pregledi.

Stojanović je rekao da je do otvaranja trijažnog centra došlo zbog pogoršanja epidemiološke situacije, pošto je u toku jučerašnjeg dana bilo preko 5.000 inficiranih koronom.

On je istakao da je cilj da se što više građana što brže pregleda, a u taj trijažni centar dolaze i pacijenti iz drugih regionalnih centara iz Srbije, koje lekari na osnovu kliničke slike, upućuju na kućno lečenje ili u druge institiucije koje se bave stacionarnim lečenjem kovid pacijenata, naveo je Stojanović.

On je upozorio da se kapaciteti bolnica u Beogradu pune.

„U ovom trenutku u Beogradu imamo 900 hospitalizovanih pacijenata obolelih od korone. U Batajnici je 700, u Infektivnoj klinici 100, kao i na VMC i njihovi kapaciteti su skoro puni. S obzirom na razvoj situacije, bojim se da će jedna po jedna bolnica izlaziti iz zelene i ulaziti u crvenu zonu, što nije dobro za sve druge pacijente, koji su dugo čekali na lečenje, koji su bolesni od malignih bolesti, ili kojima su potrebne operacije”, upozorio je Stojanović, prenosi Tanjug.

On je apelovao na sve građane da se priodržavaju epidemioloških mera i pozvao ih da se vakcinišu i revakcinišu. Istakao je da 90 odsto hospitalizovanih osoba nije vakcinisano.

„Mi, zdravsteni radnici koji smo više od godinu i po dana u kovid sistemu, zaista moramo da istaknemo da nije lako raditi sa kovid pacijentima. Mi smo se organizovali i većina zdravstvenih radnika već je primila treću dozu, tako da vas molimo da nam pomognete da što lakše prebrodimo ovu pandemiju. Zato, pomozite nam”, poručio je Stojanović.

Politika

Tagovi:

Pročitajte još: