Veliki sportski uspeh Zemunaca

Na minulim gradskim, međuokružnim i republičkim takmičenjima učenici zemunskih osnovnih i srednjih škola ostvarili su izuzetne uspehe.

Najuspešniji zemunski takmičar je državni šampion u bacanju kugle Dušan Bezbradica iz OŠ ”Mihajlo Pupin”. Zlatnu medalju i šampionske titule donele su u svoj rodni grad i Andrea Prvanović i Luka Tomić, u trci na 300 metara i bacanju kugle, oboje učenici OŠ ”Sonja Marinković”.

Srebrnu medalju u skoku uvis osvojila je i Stela Ćuk, učenica OŠ ”Svetozar Miletić” na republičkom atletskom prvenstvu.

Vicešampionka Srbije u skoku u dalj je i Ljiljana Aničić iz OŠ ”Gornja varoš”, dok je bronzu u trci na 600 metara osvojila Olga Stanković iz OŠ ”Mihajlo Pupin”.

Zemunci su se izborili za medalje i u timskim sportovima: prvakinje Beograda u odbojci, devojčice iz OŠ ”Majka Jugovića” stigle su do srebra u međuokružnom rangu tamičenja, a drugo mesto u Beogradu u košarci osvojile su učenice iz OŠ ”Mihajlo Pupin”.

Omladinski sportski savez Zemuna je kroz projekat ”Školski sport” koji sufinansira Gradska opština Zemun ove sezone uspeo da za sportska takmičenja animira škole, koje su se odazvale u svim sportovima i na takmičenjima s izuzetnim uspehom odbranile boje Zemuna.

Tagovi:

Pročitajte još: