Veliki uskršnji karneval u Zemunu: Muzika, maskote, igrači…

Povodom proslave prvog malog jubileja, a u cilju širenja manifestacije, Velikom uskršnjem karnevalu se pridružila i Gradska opština Zemun na čiju inicijativu i uz čiju podršku smo uključili još jednu sjajnu gradsku lokaciju i time proširili festival na obe strane reke. U pitanju je prelepi Zemunski kej (kod Venecije) gde će se takođe održati dvodnevni festival sa bogatim sadržajem u istom terminu.

Ovaj dvodnevni porodični festival odvijaće se u divnom ambijentu Tašmajdanskog parka i Zemunskog keja, gde će posetioci kao i svake godine biti u prilici da uživaju u celodnevnom programu namenjenom celoj porodici, a radno vreme festivala biće od 11:00 do 18:00 časova.

Veliki dečiji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečije predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka.

Najmlađe posetioce očekuje i osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja i mnogi drugi interaktivni sadržaji koji podstiču razvoj dece ali i veliki zabavni grad i zona konja u kojima će moći da nauče sve o ovim plemenitim životinjama i konjičkom sportu.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja solidarnosti i važnosti dobročinstva.

Tagovi:

Pročitajte još: