VELIKI USPEH: OPŠTINA ZEMUN DUPLIRALA UŠTEDU ELEKTRIČNE I TOPLOTNE ENERGIJE

Otkada je stupio na snagu Predlog preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije Ministarstva rudarstva i energetike stručne službe Gradske opštine Zemun su projektovale metodologiju uštede koja se primenjuje od 1. septembra ove godine i koja je postigla vidan učinak, budući da je u oktobru i novembru postignuta ušteda od 31 posto, čime je duplirana štednja, od preporučenih 15 posto, a u odnosu na isti period prošle godine.

Uštede električne i toplotne energije su ostvarene u opštinskom zdanju koji je glavni administrativni centar, u mesnim kancelarijama, odnosno mesnim zajednicama, u Jedinstvenom upravnom mestu u Batajnici gde su smešteni šalteri opštinske administracije, matične službe, Nacionalne službe za zapošljavanje i Pošta, a da pri tome nije narušena efikasnost u radu.

Takođe, uštede su ostvarene i u prostoru Kancelarije za mlade, galerijskom prostoru i svečanoj sali Gradske opštine Zemun u ulici Kosovska 9, što nije uticalo na kvalitet realizovanih kulturno-umetničkih programa.

Metodologiju štednje električne i toplotne energije Gradske opština Zemun primenjuju i mnogobrojne javne ustanove u Zemunu kako bi se postigli značajniji efekti ušteda na teritoriji opštine.

Svi zainteresovani mogu na sajtu GO Zemun da pogledaju edukativni film ”Štedi energiju”, i tako saznaju na koji način je moguće ostvariti realne uštede u domaćinstvima.

Tagovi:

Pročitajte još: