(VIDEO) Pogledajte kako su POHAPŠENI mladići koji su pucali iz ZOLJE u Zemunu

Kako se vidi na snimku sa lica mesta, mladići su se nalazili u automobilu, kad ih je okružila policija, držaći ih na nišanu

Đ. Č. (25) i maloletni mladić (16) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policajci su najpre jednog od mladića izvukli iz automobila i oborili ga potrbuške na zemlju. Držaći mu koleno na leđima, pripadnik intervetne jedinice stavio mu je lisice na ruke.

Na snimku se vidi i jedna ženska osoba, koju pripadnik interventne jedinice hvata za ruku i odvlači sa strane dok traje hapšenje.

Hapšenje za napad zoljom u Batajnici

Iste sudbine bio je i drugi, kog su policajci takođe lako savladali.

Kako se sumnja, Đ. Č. je 25. avgusta u ranim jutarnjim časovima u Batajnici ispalio projektil iz ručnog raketnog bacača tzv. „zolje“ na jednu porodičnu kuću, dok je maloletnik čuvao stražu.

Tom prilikom niko od ukućana nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta.

Osumnjičenom Đ. Č. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok je 16-godišnjak uz krivičnu prijavu priveden javnom tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva.

 

Tagovi:

Pročitajte još: