(VIDEO) Umesto putnih prelaza niče nadvožnjak na brzoj pruzi Zemun-Stara Pazova

U okviru projekta pruge za velike brzine na deonici između Beograda i Stare Pazove, u toku su radovi i na izgradnji tri nova drumska nadvožnjaka, i to u Zemun Polju, Novoj Pazovi i Staroj Pazovi, objavila je Infrastruktura železnice Srbije.

Kada ova tri nadvožnjaka budu izgrađena, zameniće funkciju dosadašnjih putnih prelaza na ovim lokacijama, jer na pruzi za velike brzine neće biti ukrštanja koloseka i puta u nivou, i sva će biti denivelisana. Na taj način, bezbednost železničkog i drumskog saobraćaja na trasi pruge za velike brzine biće podignuta na najviši nivo, navodi se u saopštenju.
Radove na izgradnji tri nova nadvožnjaka izvodi konzorcijum kineskih kompanija China railway international i China communications construction company, koji gradi brzu prugu na čitavoj deonici Beograd centar-Stara Pazova, a pored kineskih, na realizaciji ovog posla angažovane su i domaće firme.

Projektom je predviđena i izgradnja pristupnih saobraćajnica, a svi radovi na nadvožnjacima trebalo bi da budu završeni u oktobru.

Tagovi:

Pročitajte još: