(VIDEO) Zamena komunalne infrastrukture u Zemunu

Početkom marta u Dobrovoljačkoj ulici je pušten saobraćaj. Posle izgradnje distributivne vodovodne, sekundarne i kišne fekalne mreže asfaltiran je deo  Dobrovoljačke od Ulice Cara Dušana do Dobanovačke ulice. U okviru programa Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u Dobanovačkoj ulici izvode se obimni radovi u dužini od 600 metara vodovodne mreže, fekalne i kišne kanalizacije, a zatim sledi i zamena kolovozne konstrukcije.

Ovi radovi su deo projekta rekonstrukcije Novogradske ulice, koji se realizuje na inicijativu Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je 2. marta radove i najavio nove projekte.

”Nove cevi u Dobanovačkoj ulici sprečiće dalja urušavanja i česta izlivanja i prekide u snabdevanju vodom. Ovim će se stabilizovati lesni karakter zemljišta. U sklopu rekonstrukcije vodovodne mreže završeni su radovi u Prvomajskoj i Ulici Đorđa Čutukovića. Trenutno se radi na zameni vodovodnih cevi u Ulici Atanasija Pulje, a uskoro će početi radovi u Zlatiborskoj ulici. Ključan za ovu godinu jeste projekat od 6,6 kilometara rekonstrukcije kanalizacione mreže koja pokriva oko 30 ulica u Starom jezgru Zemuna. Očekujemo da Direkcija za građevinsko zemljište raspiše nabavku za izvođača radova”, rekao je Kovačević.

Radovi će se i nadalje izvoditi fazno i po deonicama kako bi se građanima obezbedila ravnomerna snabdevenost vodom.

Tagovi:

Pročitajte još: