VRHUNSKI REZULTATI MLADIH MUZIČARA U ZEMUNU

Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije je i ove godine u aprilu tradicionalno organizovala Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije 2022. u osam muzičkih škola koje se nalaze u Beogradu i Novom Sadu, a među njima je bila i zemunska Osnovna i srednja muzička škola ”Kosta Manojlović”. Kako je pravilnikom propisano, takmičenje je javna muzičko-pedagoška manifestacija u kojoj svake godine učestvuju redovni i vanredni učenici osnovnih i srednjih muzičkih i baletskih škola Srbije.

Budući da je takmičenje učenika muzičkih škola bijenalno, odnosno jedna grupa takmičarskih disciplina je zastupljena svake druge godine, ovoga puta svoje umeće i besprekoran sluh su prezentovali učenici klavira, flaute, klarineta, saksofona, oboe, fagota, horne, trube, trombona, tube, kao i solo pevanja, srpskog tradicionalnog pevanja, srpskog tradicionalnog sviranja, kamerni ansambli i orkestri.

Najbolji među najboljima poneli su zvanje laureata ili prvu nagradu za osvojenih od 95 do 100 poena, dok su nijanse odlučivale o drugom i trećem mestu. Među njima, naravno, ima i vrednih pomena učenica i učenika osnovne i srednje muzičke škole ”Kosta Manojlović”.

Najbolja među najboljima pokazala se flautistkinja Jana Stojaković, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi profesora Aleksandra Burkerta, koja je sa osvojenih sto poena zaslužila naziv laureata. Klavirsku saradnju joj je pružila Biserka Marović.

Laureat je poneo i mladi pijanista Nemanja Budić, učenik četvrtog razreda osnovne muzičke škole u klasi profesorke Irene Oparov Dobrile, koji je osvojio maksimalnih sto poena.

Vrhunski rezultat sa osvojenih sto poena i prestižno prvo mesto osvojili su i pijanisti Marko Stević, učenik trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi profesora Siniše Radojčića, Iskra Milenković, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi profesorke Jelene Bečejac i Nemanja Budić, učenik četvrtog razreda osnovne muzičke škole u klasi profesorke Irene Oparov Dobrile.

Svim nagrađenim učenicama i učenicima čestitamo na postignutim rezultatima.

Tagovi:

Pročitajte još: