Pretraga
Close this search box.

Najavljen novi projekat „Zaplovite Srbijom“ – Zemun početna stanica!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je projekat „Zaplovite Srbijom“ koji će biti razvijan istovremeno sa pripremama za Ekspo, u koji će biti uloženo više od 150 miliona evra, a 2. septembra biće otvoren pristan u Zemunu nedaleko od zgrade Kapetanije.

Predsednik je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da će tada prvi put u istoriji u Zemun doći i jedan veliki kruzer i da će to biti dodatni nagoveštaj naših mogućnosti sa korišćenjem Dunava.

Vučić je rekao da će na Dunavu biti 12 stanica od Sombora do Apatina, Odžaka, Palanke, Novog Sada, Smedereva, da su predviđene marine, putnička pristaništa, pontoni za međunarodni i domaći linijski saobraćaj, sve do Prahova.

„Sve ćemo to morati da uradimo u naredne dve godine. To su ogromne investicije, koje radi Agencije za upravljanje lukama, a vrednost projekta je od preko 150 miliona evra“, rekao je Vučić.

On je dodao da će za Ekspo u Beogradu biti uveden rečni taksi i da će biti urađen pristan.

„Tu imamo problem sa nelegalnim objektima, na Galovici i prema Ostružnici. Gledaćemo kako da rešavamo da te ljude obeštetimo bar za građevinske radove delimično“, naveo je Vučić i dodao da imamo u vidu da su to nelegalni objekti.

On je najavio da će kod Muzeja savremene umetnosti na Ušću biti izgrađen Prirodnjački muzej, u kome će se naći 125 zbirki sa preko dva miliona artefakata koje sada niko ne može da vidi, a verovatno i malo ljudi zna da postoji.

Prema njegovim rečima, to će biti muzejska i četvrt kulture, jer će se u blizini graditi i nova koncertna dvorana za Filharmoniju.

Kod hotela Jugoslavija gradiće se i veliki akvarijum za celu Srbiju, istakao je predsednik.

Osim fasada u gradovima Srbije on je rekao da će se od Lebana i Caričinog grada preko Niša i Kostolca uložiti u Puteve rimskih imperatora što može da privuče veliku pažnju evropske i svetske javnosti.

U naredne 4 godine biće urađene velike stvari za Beograd i Srbiju, a pritom i Delta završava Sava centar, u koji se ulaže preko 100 miliona evra u kom će biti velika kongresna dvorana, zaključio je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još: