Vučić: Sa aerodroma do Zemuna vozom za 15 minuta, a do centra grada za 25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da se nada da će prva linija metroa u Beogradu biti otvorena pre kraja 2028. godine, a najavio je i da će do 2026. godine biti izgrađena pruga dužine 18 kilometara koja će omogućiti da se od aerodroma do centra grada stiže za 15 do 25 minuta.

Vučić je rekao i da će stanica Prokop biti otvorena 20. oktobra, odnosno za dva meseca. „Otvaramo novu velelepnu železničku stanicu u centru Beograda i gradimo 18 kilometara pruge. Sa aerodroma ćemo moći da idemo direktno do Prokopa vozom. Idemo na Zemun, Altinu, Zemun polje, skreće se do novog naselja Singidunum i dolazi se do aerodorma. Mi očekujemo da Aerodrom – Prokop bude ne više između 15 i 25 minuta“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao da voz mora biti izgrađen pre Međunarodne izložbe Ekspo.

„Posle se produžava dalje, ide ka stanici Surčin, do Nacionalnog stadiona. Dakle idete od aerodroma do Nacionalnog stadiona, odnosno od centra grada do Nacionalnog stadiona za pola sata ovim vozom, zatim taj voz ide dalje na Jakovo i Obrenovac. Time spajamo centar Beograda sa Obrenovcem, Jakovom, Surčinom, Batajnicom, Kamendinom, Zemun Poljem, Altinom, Tošinim bunarom, Novim Beogradom i Beograd centrom“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će prugom moći da se putuje brzinom 120 kilometara na sat, a realizacija je predviđena do 2026. godine.

Autobuska stanica i stari most na Savi

Predsednik Vučić je rekao i da će Autobuska stanica u Beogradu biti gotova do 2025. godine.

Vučić je rekao da je za stari most na Savi pronađeno mesto gde će imati veliku uporebnu vrednost, a to je da spoji početak Zemuna sa velikim ratnim ostrvom, dodajući da će to kandidovati kao ideju građanima koji će se potom izjasniti šta žele da bude urađeno.

Govoreći o tome šta sve javna preduzeća treba da urade za Ekspo, Vučić je rekao da su to investicije od 120, odnosno 140 miliona evra. Vučić je tu pomenuo Elektrodistribuciju Srbije, Elektromrežu Srbije, Srbijagas, Železnice. Očekuje se i izbor članova kreativnog tima.

„Mi smo tu spremni da razgovaramo sa svim ljudima koji mogu da pomognu svojoj zemlji, koji imaju dobre ideje, ne interesuje nas politička orijentacija“, rekao je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još: