Za desetak dana počinje rekonstrukcija Zemunskog keja

REKONSTRUKCIJA Keja oslobođenja u Zemunu počeće za desetak dana, a planirano je da radovi obuhvate potez dug 1.069 metara, od Ulice Stevana Markovića do obaloutvrde.

Prema ranijim najavama iz GO Zemun i gradskog Sekretarijata za investicije, predviđeno je da mašine ovde budu oko osam meseci. Takođe, naglašeno je da će biti obnovljena samo ulica ali ne i pešačko šetalište uz Dunav.

U sali GO Zemun, u Kosovskoj ulici 9, danas od 10.00 časova biće organizovana javna prezentacija radova na ovoj rekonstrukciji.

Biće promenjene vodovodne i kanalizacione cevi na celom potezu, a izgradiće se i kolektor fekalne kanalizacije jer na delu ulice uopšte nije izgrađena mreža. Duž cele saobraćajnice postaviće se novi stubovi javne rasvete. Kolovozna konstrukcija biće izmenjena, trotoari sređeni, a deo kolovoza od Ulice Petra Markovića do Stevana Markovića biće asfaltiran, a ostatak do obaloutvrde popločaće se kamenim kockama. U blizini zgrade katastra izgradiće se parking za četiri laka dostavna vozila, kako bi se snabdevala Gospodska ulica.

 Kružni tok biće izgrađen kod restorana „Bela Napoli“, ulica Kej oslobođenja će od raskrsnice sa NJegoševom biti proširena na pet i po metara – objašnjavaju iz GO Zemun.

– Upravo na tom delu biće i kružna raskrsnica, kako bi vozila mogla da se okreću. Tako će u hitnim situacijama i vatrogasna kola moći da stignu do tog dela Keja, što ranije nije bilo moguće.

Kod kružnog toka biće napravljen i parking za turističke autobuse, a u planu je i obnova ulica koje izlaze na Kej oslobođenja – Kosovske, Beogradske, Obradovićeve, Davidovićeve i Petra Markovića, koje će dobiti novu kaldrmu, čime će biti vraćen nekadašnji izgled Zemuna. Vrednost ovog projekta je 360 miliona dinara bez PDV.

Iz gradskog Sekretarijata za investicije pozivaju sve zainteresovane građane, vlasnike i zakupce lokala da dođu i informišu se o fazama realizacije projekta.

STARO JEZGRO

IZGRADNJA kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna, čiji su investitori gradski Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, počeli su pre nekoliko dana. Procenjena vrednost radova je 383 miliona dinara, a projektom je obuhvaćeno 30 ulica gde će biti izgrađeno 6,5 kilometara kanalizacione mreže. Sekundarnu kanalizacionu mrežu dobiće stanovnici starog jezgra Zemuna, sve ulice koje vode ka Dunavu i ulici Kej oslobođenja.

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: