ZA RADOVE 150 DANA: Novi tender za završetak obnove OŠ „Mitraljeta“ u Zemunu

KADA će biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici, na čijem se čelu nalazi Igor Vojnović, koji su ušli u drugu školsku godinu, ne zna se.

Tender koji je raspisan krajem jula je obustavljen jer su, kako navode u Sekreatrijatu za investicije, obe podnete ponude bile znatno iznad procenjene vrednosti javne nabavke. Zbog nepoštovanja odredbi ugovora, izvođač radova moraće Gradu da plati 73,5 miliona dinara, a na račun ove građevinske firme iz gradske kase je uplaćeno 56,4 miliona dinara bez PDV.

U Sekreatrijatu za investicije ističu da odluka o obustavi tendera postaje konačna danas, odnosno nadležni sada mogu da raspišu novu javnu nabavku.

Planirani rok za završetak radova, kada se izabere izvođač je 150 dana – navode u Sekretarijatu za investicije. – Na školi su urađeni grubi građevinski radovi na konstrukciji objekta (ojačanje temelja postojeće zgrade, odgradnja aneksa škole i još jedne etaže). Procena je da je za završetak radova potrebno 275,7 miliona dinara, bez obračunatog PDV.

Đaci starijih razreda već drugu godinu putuju u školu u Zemun Polje i nastavu imaju samo u poslepodnevnoj smeni, što znatno komplikuje život i deci i njihovim roditeljima.

Tagovi:

Pročitajte još: