Za sat vremena 100 Zemunaca se vakcinisalo na Zemunskom keju

Autobus za vakcinaciju, koji je 15. maja postavljen na Zemunskom keju omogućava građanima da prime sinofarm i fajzer vakcinu od 9 do 17 časova, saopšteno je iz ove opštine.

U prvih sat vremena, oko 100 građana je vakcinisano, i uverili su se da u preuređenom autobusu po preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje ceo proces od prijave do vakcinacije traje nekoliko minuta.

–Ovo je pravi primer saradnje Grada Beograda, Opštine i lokalnog Doma zdravlja sa zajedničkim ciljem da broj vakcinisanih bude dovoljan da se vratimo normalnom životu. Opština tokom meseca maja organizuje mobilne ekipe u svim zemunskim naseljima gde ujedno i informišemo građane o značaju imunizacije u borbi sa pandemijom – istakao je predsednik Skupštine opštine Zemun Miroslav Gajić i pozvao građane da se vakcinišu na punktovima u svojim naseljima.

Vakcinaciju u naselju Altina organizovana je danas, dok je sutra zakazana imunizacija građana u Zemun Polju, u zdravstvenoj stanici  ,,Kamendin“ i u centru Zemuna u ,,Starom uredu“od 14 do 19 časova.

Studio B

Tagovi:

Pročitajte još: