Pretraga
Close this search box.

Za sekund na kasi skoči račun: Upozorili su potrošači iz Zemuna da obratite pažnju pri kupovini u jednom marketu

Lako se može desiti da proizvod koji želimo da kupimo ima na rafu jednu cenu, a kada dođemo na kasu, otkucaju nam drugu i naravno znatno veći iznos

U prodavnicama i marketima svakodnevno nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, pa se zbog toga lako može desiti da proizvod koji želimo da kupimo ima na rafu jednu cenu, a kada dođemo na kasu, otkucaju nam drugu i naravno znatno veći iznos. Korisnici društvene mreže Instagram upozorili su potrošače iz Zemuna da obrate pažnju pri kupovini u jednom marketu u Bačkoj ulici gde navodno na kasi naplaćuju višu cenu iako je artikal na sniženju.

„Neka se potrošači koji svraćaju u jedan market u Zemunu paze koja im se cena obračunava na kasi jer uglavnom naplate bez popusta. Na ceni piše da popust traje do 17.8. a na kasi naplaćuju punu cenu. I kasirka je vrlo neljubazna kada joj se skrene pažnja na to. Ovo nije prvi put da mi se dešava kod njih zato obratite pažnju“, piše u objavi na Instagramu.

Podsetimo, prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara.

„rgovac je dužan da na nedvosmislen, čitak i lako uočljiv način istakne prodajnu, odnosno jediničnu cenu robe ili usluge, u skladu sa propisima koji uređuju trgovinu“, navodi se u Zakonu.

Tagovi:

Pročitajte još: