Zakazano pripremno ročište Zemuncu, koji je uhapšen sa eksplozivom u rancu u Novom Sadu

Pripremno ročište u postupku protiv Đ. M. (28) iz Zemuna, osumnjičenog za nedozvoljeno posedovanje eksplozivnih materija, zakazano je za 3. septembar.

Kod njega je prilikom hapšenja 5. aprila, na Detelinari, u Novom Sadu, u rancu, pronađena improvizovana eksplozivna naprava, a optužnica je podignuta sredinom maja, prenosi dnevnik.rs.

On se od hapšenja nalazi iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put produžen do 14. septembra, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Kako je navelo Više javno tužilaštvo, tereti se da je, 5. aprila, u Ulici Ilije Birčanina, nosio eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem.

Preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

Uhapšen je u blizini zgrade u kojoj živi penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije, u nekoliko navrata, bio meta napada.

Na snimku, koji se dan nakon incidenta pojavio na internetu, vidi se muškarac koji s rancem ulazi u zgradu u Ilije Birčanina 13. Takođe se vidi kako, sa istim tim rancem, u kojoj je kasnije pronađen eksploziv, izlazi iz zgrade.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je eksplozivna naprava ranije postavljena u lift zgrade, a da je uhapšeni Zemunac došao kako bi je uzeo i odneo.

Tagovi:

Pročitajte još: