Pretraga
Close this search box.

Zakupci sa pijace „Zemun“ osvojili nagrade za bezgotovinske transakcije!

Na pijaci „Palilula” danas su uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom novembra imali najviše bezgotovinskih transakcija u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”. Zakupci sa pijaca „Palilula”, „Stari Merkator” i „Zemun” osvojili su pet nagrada ostvarivši 310 transakcija.

Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” počeo je sredinom juna 2023. godine, čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama „Stari Merkator”, „Zemun” i „Blok 44”.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama, koje je počelo pre dve i po godine, pokazalo se kao veoma dobar potez. „Kalenić”, „Palilula” i „Đeram” bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer im je pijačna prodaja, odnosno kupovina dosta olakšana. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Partneri pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” – Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace”, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da nastave projekat.

Tagovi:

Pročitajte još: