Zasađeno deset stabala omorike u Zemunskom parku

JKP „Zelenilo-Beograd“ je danas zajedno sa Pokretom gorana Srbije, u sklopu obeležavanja 60 godina od osnivanja Pokreta gorana, zasadilo Pančićeve omorike na više lokacija u Beogradu.U spomen-parku „Jajinci“ zasađeno je 60 stabala omorike, a u parku Kalemegdan, Zemunskom parku i Tašmajdanskom parku po deset stabala ove vrste. Još 60 stabala omorike biće zasađeno na površini oko Šumarskog fakulteta.

„Pokret gorana je prošle godine obeležio 60 godina od osnivanja, a toliko dugo traje i saradnja Pokreta, JKP „Zelenila-Beograd“ i Šumarskog fakulteta. Zbog epidemiološke situacije sadnju, povodom našeg dana, smo odložili za ovu godinu. Tim povodom će biti zasađeno ukupno 150 stabala Pančićeve omorike na nekoliko lokacija u gradu, što je naš poklon Beogradu. Za ovu vrstu smo se odlučili jer je to endemit Balkanskog poluostrva i proglašena je za najlepši četinar.“ – rekao nam je Ljubomir Popara iz Pokreta gorana Srbije.

JKP „Zelenilo-Beograd“ se zahvaljuje svim društveno odgovornim kompanijama koji su kroz doniranje stabala Gradu Beogradu prepoznali važnost očuvanja životne sredine, poboljšanja kvaliteta vazduha i uvećanja zelenog fonda grada.

Tagovi:

Pročitajte još: