Zasađeno deset stabala omorike u Zemunskom parku

ЈКП „Зеленило-Београд“ је данас заједно са Покретом горана Србије, у склопу обележавања 60 година од оснивања Покрета горана, засадило Панчићеве оморике на више локација у Београду.У спомен-парку „Јајинци“ засађено је 60 стабала оморике, а у парку Калемегдан, Земунском парку и Ташмајданском парку по десет стабала ове врсте. Још 60 стабала оморике биће засађено на површини око Шумарског факултета.

„Покрет горана је прошле године обележио 60 година од оснивања, а толико дуго траје и сарадња Покрета, ЈКП „Зеленила-Београд“ и Шумарског факултета. Због епидемиолошке ситуације садњу, поводом нашег дана, смо одложили за ову годину. Тим поводом ће бити засађено укупно 150 стабала Панчићеве оморике на неколико локација у граду, што је наш поклон Београду. За ову врсту смо се одлучили јер је то ендемит Балканског полуострва и проглашена је за најлепши четинар.“ – рекао нам је Љубомир Попара из Покрета горана Србије.

ЈКП „Зеленило-Београд“ се захваљује свим друштвено одговорним компанијама који су кроз донирање стабала Граду Београду препознали важност очувања животне средине, побољшања квалитета ваздуха и увећања зеленог фонда града.

Tagovi:

Pročitajte još: