Završeno saslušanje svedoka povodom smrti Despota (4) u Zemunu! Čeka se odluka veštaka!

ISTRAGA protiv vozača autobusa R. D. (49) sa linije 18, povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila krajem novembra u Prvomajskoj ulici u Zemunu, u kojoj je nastradao četvorogodišnji Despot Mrđić i dalje traje, a završeno je saslušanje svedoka. Kako navode iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, posle saslušanja svedoka Tužilaštvo je izdalo naredbu da se obavi kombinovano veštačenje, medicinsko-saobraćajno.

– Posle ovog veštačenja očekuje se odluka tužilaštva o optuženju. R. D. se sumnjiči za krivično delo „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ zbog događaja u Prvomajskoj ulici u Zemunu. On je, kako se sumnja, zatvorio zadnja vrata autobusa koja su uhvatila nogu četvorogodišnjeg dečaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svest. Dečak je posle preminuo u bolnici u Tiršovoj – navela je portparolka tužilaštva Maja Delić i podsetila da je posle saslušanja vozač pušten da se brani sa slobode.

Kako kažu u tužilaštvu, u odbrani koju je izneo pred tužiocem, vozač se branio da nije primetio da se nezgoda dogodila na stajalištu „Bosanska“. Kazao je da ne zna da li se dete povredilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao i tvrdio da je preduzeo sve mere po polasku sa stanice da bi se bezbedno uključio u saobraćaj.

Nesreća se dogodila u Prvomajskoj ulici oko 18.30, na stajalištu „Bosanska“. Kada se autobus na liniji 18, kojim je upravljao R. D. zaustavio na stanici, među putnicima koji su izašli na zadnja vrata bili su i nastradali dečak i njegova baka, koja ga je držala za ruku.

Baka je izašla prva, a dečaku se zaglavila noga taman kada je trebalo da kroči na trotoar. Uznemirena žena je mahala vozaču i vikala da stane. Međutim, niko je nije čuo. Šofer je nastavio sa vožnjom, i priveden je tek na Voždovcu, pošto je stigao do Zemuna i krenuo nazad na novu turu.

Mališan je zadobio po život kobne povrede glave i tela, i preminuo uprkos trudu lekara u Tiršovoj. Svedoci su tada kazali da je prizor u Prvomajskoj bio potresan, da je baka jaukala naglas, a plakali su i prolaznici.

Izvor: novosti

Tagovi:

Pročitajte još: